Informatie voor kinderen

Home »  Informatie voor kinderen

Kinderpraktijk Skills
Het woord “skills” ben je vast wel eens tegengekomen, bijvoorbeeld bij een computerspel. Een skill is een vaardigheid. Iets waar je goed in bent. Van jezelf heb je al veel ‘skills’ maar soms heb je een andere vaardigheid nodig. Bijvoorbeeld om met boze buien om te gaan, je huiswerk te kunnen doen of je te helpen met rekenen.

Vragen of problemen
Heel veel kinderen lopen rond met vragen. Over school, vriendjes of gevoelens. Misschien heb jij dat ook wel. In je leven gebeurt er van alles. Leuke dingen, maar ook nare dingen. Je kunt te maken krijgen met situaties die je moeilijk of vervelend vindt. Daar kun je verdrietig, bang of boos door worden. En sommige kinderen voelen zich rot zonder zelf precies te weten waarom. En dan kunnen ouders zich zorgen maken. Ze willen graag helpen, maar dat lukt niet altijd zelf. Dan vragen ze hulp aan iemand die er speciaal is voor kinderen: een orthopedagoog. Zoals een orthopedagoog van Kinderpraktijk Skills. En wij zijn er speciaal om jouw vragen en problemen op te lossen.

Alles draait om jou
Als jij bij ons komt, gaan we eerst kijken naar de dingen die jij goed kan. Iedereen heeft skills. Wat zijn die van jou? Ook kijken we naar de dingen die je moeilijk vindt. Of wat je boos, bang, verward of verdrietig maakt. Bij Kinderpraktijk Skills draait het allemaal om jou. Om wat je voelt, vindt en denkt.We kunnen gaan tekenen of spelen. Of gewoon een beetje fantaseren. Dat kan helpen om te ontdekken waarom je nare gevoelens vandaan komen. En als we weten hoe dat komt, kunnen we ook een goede oplossing bedenken om je weer beter te laten voelen!

Extra onderzoek
Soms is het nodig om nog preciezer op zoek te gaan naar de skill die je wilt leren of nodig hebt. We gaan dan een extra onderzoek doen. Het onderzoek bestaat uit quizvragen, puzzels, tekeningen, spelletjes, verhalen en vragen over jezelf. Het is geen schoolwerk. Het maakt niet uit hoe goed je kunt rekenen of schrijven. Fout antwoord geven kan niet. Want jij bent de enige die de goede antwoorden weet!

Vrij van school
Voor zo’n extra onderzoek krijg je vrij van school. Want het duurt de hele ochtend. Als je klasgenoten er naar vragen, kun je vertellen wat je hebt gedaan. Maar als je dat niet fijn vindt, kun je net zo goed zeggen dat je naar de dokter moest. En dat klopt ook, want bij Kinderpraktijk Skills willen we je net als de dokter weer beter laten voelen!

Comments are closed.

Kinderpraktijk Skills 2015